آیا وجود ایربگ واقعا ایمن است؟

آیا وجود ایربگ واقعا ایمن است؟

کیسه هوا یا همان ایربگ اختراعی مهم در صنعت خودرو است؛ اما بهتر است بدانید که اولین ایربگ‌ها برای خلبانان هواپیما‌ها بوده است و سپس در سال ۱۹۸۰ وارد صنعت اتومبیل‌سازی شد. پس از گذشت سال‌ها کارشناسان به این نتیجه رسیدند که ایربگ در خودرو‌ها می‌تواند تا ۳۰ درصد خطر مرگ سرنشینان را کاهش دهد به همین دلیل در سال ۱۹۹۸ در آمریکا و اروپا تمام خودروسازان ملزم به استفاده ۲ ایربگ در جلو خودرو شدند. کیسه هوا یا ایبرگ خود از جنس نایلون زخیم همراه با کامپوزیت‌های نرم است اما پیچیدگی اصلی سیستم ایربگ به سنسور‌های آن برمی‌گردد؛ سنسور‌های ایربگ باید بتوانند شدت ضربه وارد شده به خودرو را اندازه بگیرند و سپس با سرعت بالا کیسه را از باد نیتروژن پر کنند. طراحان و تولیدکنندگان اتومبیل‌ها برای ایجاد سرعت بالا در فرایند باد شدن کیسه‌های هوا، از اشتعال تری نیترید سدیم و نیترات پتاسیم جامد استفاده می‌کنند به همین دلیل در هنگام باز شدن ایربگ یک واکنش شیمیایی نسبتا پیچیده خواهیم داشت؛ اما بهتر است بدانید که این واکنش پیچیده در کسری از ثانیه انجام می‌پذیرد به شکلی که سرعت میانگین باز شدن ایربگ‌ها حدود ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت است.

سوال اصلی که اینجا وجود دارد این است که آیا وجود ایربگ ایمن است یا خیر؟ متاسفانه به این سوال نمی‌توان جواب قانع کننده داد زیرا در طول تاریخ پیش آمده است که خود ایربگ‌ها باعث ایجاد ضربه به سرنشینان خودرو شده و به آن‌ها آسیب وارد کرده، همچنین در گاهی مواقع به دلیل بسته نشدن ایربگ سرنشینان دچار خفگی شده‌اند؛ اما نترسید! تمام این موارد برای خودرو‌های ۱۰ سال پیش بوده است و بر اساس فناوری‌های امروز خودروسازان به نظر می‌رسد دیگر هیچگاه از این نوع حوادث پیش رو نداشته باشیم. امروزه طراحان و تولیدکنندگان خودرو‌ها توانسته‌اند با استفاده از علم ارگونومی به نتیجه جدیدی در بحث ایمنی خودرو‌ها برسند و زاویه و تعداد ایربگ‌ها را به صورتی تنظیم کنند که تا ۵۰ درصد آسیب‌های فردی را کاهش دهند؛ همچنین با پیشرفت فناوری‌ها امروزه شاهد استفاده از سنسور‌های مادون قرمز در خودرو‌ها هستیم که باعث شده است سرعت واکنش ایربگ‌ها به ضربه وارد شده تا ۴۵ درصد بیشتر شود               

آیا وجود ایربگ کافی است؟

قطعا جواب سوال بالا “خیر” است! بهتر است بگوییم ایربگ ایمنی اتومبیل‌ها را بالا می‌برد ولی هیچ‌وقت کافی نیست. بر اساس آمار‌های بدست آمده کمربند‌های ایمنی در کاهش آسیب‌های فردی تاثیر بسیار بیشتری نسبت به ایربگ خودرو دارند؛ ولی اگر بخواهیم به ایمنی خودرو‌ها نگاه کلی‌تری داشته باشیم باید بگوییم متریال استفاده شده در ساختار بدنه اتومبیل نقش اساسی‌تری نسبت به مابقی فاکتور‌ها دارد.

ایربگ خودرو را هیچگاه غیر فعال نکنید زیرا همانطور که همه ما می‌دانیم حادثه هیچگاه خبر نمی‌کند و بر اساس آمار‌ها می‌توان گفت ایربگ‌ها در تصادفات شهری تا ۲۰ درصد و در تصادفات برون شهری تا ۵۰ درصد باعث کاهش آسیب‌های فردی می‌شوند و در نهایت باید این واقعیت را قبول کرد که در اغلب حوادث وجود ایربگ می‌تواند مانعی بین ضربه وارد شده و سرنشینان باشد ولی هیچگاه نمی‌تواند به صورت کامل ضربه را بی‌اثر کند.

امتیاز کلی این مطلب (0)

0 از 5 ستاره
  • هیچ نظری یافت نشد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان میهمان

0 / 1000 محدودیت حروف
متن شما باید کمتر از 1000 حرف باشد
شرایط و قوانین.

ارتباط با ما

هدف ما ارائه بهترین خدمات به شما می باشد . مشتاقانه منتظر پیشنهادات و انتقادات شما هستیم.

اگر انتظار پاسخ از طرف ما دارید، حتما ایمیل خود را وارد نمایید. همچنین اگر سوالی در خصوص لوازم یدکی مورد نیاز برای خودروی خود دارید، نوع و مدل ماشین و شماره شاسی ماشین (موجود بر روی کارت ماشین) را ذکر نمایید. قطعات یدکی خودروهای جدید همگی بر اساس شماره شاسی ماشین قابل شناسایی هستند.

گروه پاینده

فروشگاه و دفتر مرکزی پاینده
تهران، بازار چراغ برق
امیرکبیر، پلاک 458 (جنب بانک صادرات)
تلفن : 35000065 (9821+) خط ویژه 30 خطی
تلفن : 5535 3393 (9821+)
فکس : 2789 3395 (9821+)
فروشگاه دوم ( آرش) 
تهران، بازار چراغ برق
خیابان امیرکبیر، پاساژ کاشانی، پلاک 269
تلفن : 6626 3392 (9821+)
تلفن : 6670 3392 (9821+)
فکس : 9737 3661 (9821+)

ارتباط با ما در تلگرام